Aquesta setmana hem cuinat dos plats nous.
Avui diumenge hem tastat un nou arròs.
A casa ja sabeu que el diumenge és el dia on tenim preferència de cuinar arròs, fideuàs o rissottos.
El d'avui era un ARRÒS AMB TOMÀQUETS SECS I MOZARELLA FRESCA
Ingredients:
- Una tassa d'arròs per persona
- Dos cullerots de brou per tassa d'arròs.
- Sofregit: - ceba, all, pinyons( 20 grs),100grs de baicon fumat tallat a juliana,
4 tomàquets ratllats. 2 pastanagues, 6 tomàquets secs a daus petits (previament han estat hidratats amb oli i herbes).
- Mozarella fresca 200 grs.
Procediment:
- S'ha de tallar petit per a sofregir la ceba, els alls, els tomàquest secs, el
baicon i s'ha de laminar la pastanaga.
- En primer lloc sofregim la ceba, els allets, els pinyons,la pastanaga, el beicon i
els tomàquets ratllats. Tot a foc mig - baix fins que quedi ben cuit.
- Afegim l'arròs i li donem una mica de força al foc per a que es sofregeixi una
mica.
- Tirem el brou i deixem coure 18 minuts. Apaguem el foc i tirem per sobre els daus de mozarella fresca. Repos 2 minuts.
( En servir-ho hem aprofitat i hem guarnit una mica el plat amb una tartinade de tomàquets secs que vam portar un any de la Borgonya.)
Ara a degustar acompanyat d'un bon vi blanc
El dia de Tots Sants vam tastar LASANYA VERDA AMB TOMÀQUET, MATÓ, BOTIFARRA NEGRA I ALBERGÍNIA.
Ingredients:
- Una capsa de lasanya verda " El Pavo"
- Una botifarra negra.
- 250 grs de mató.
- Dues albergínies escalivades.
- Oli,orenga i salsa pesto (opcional)
Preparació:
- S'ha de coure la pasta atenent les instruccions de l'envàs.
- Es farceix posant al fins del plat una placa, damunt tomàquet laminat i mató(espolsar un xic d'orenga). Una altra placa amb escalivada i botifarra negra laminada.
- Repetir el procediment i acabar amb una placa.
- Decorar al gust i amanir amb la salsa que es desitgi o un bo raig d'oli.
Aconsello acompanyar d'un vi osat o un cava rosat.
Ara us toca provar a vosaltres i dir-la vostra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada