ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dimecres, 8 de juliol del 2015

CAÑON RIO LOBOS Y ST. ESTEBAN DE GORMAZ

Avui ha estat un dia molt complet pel matí hem fet el cañón del riu Lobos i per la tarda visita guiada a St. Esteban de Gormaz amb brindis a una bodega i visita a un lagar.
El cañón del riu Lobos té molta longitud. Nosaltres hem fet el tros que va a l'ermita romànica de St. Bartolomé i a les coves. A dins la cova gran hi ha algunes pintures rupestres d'importància menor i ocell que ha expirat davant nostre. Pobret!!!!!!!!!!!! Ha estat una bonica descoberta i m'ha agradat molt la decoració exterior de l'ermita amb els detalls diferents de cada baix sostre. L'interior no és visitable si no és dia de festa.
Després hem visitat la casa del parc on hem aprés informacions relacionades amb la flora i la fauna de la zona. Molt interessant. La guia del museu ens ha orientat per anar a fer el mirador de Galiana, el pont dels set ulls i tornar a Burgo fent una ruta diferent. Hem aprofitat per agafar pedres per a les jardineres.
Hem dinat al restaurant Capitol de la plaça major del Burgo d'Osma. Uns plats fantàstic d'un menú de 10€. Hem menjat costelles de xai de la zona i un entrecot de vedella blanca soriana. Unes amanides molt complertes han contrarestat la carn i el mouse de xocolata. En acabar de dinar hem fet la migdiada ja que tocava fer una visita guiada a St. Esteban de Gormaz. La visita és per tota la vila, les dues esglèsies romàniques, una visita a un lagar i un brindis a una bodega tradicional.
Hem tingut la sort de tenir una guia fantàstica, la Sandra, que ens ha ofert unes informacions molt bones. Hem conegut a Don Fortunato que és el rector d'una parròquia i un entés en art romànic. Hem passejat atenent les explicacions per tot el cas antic, les esglèssies del Rivero, St. Miquel i St. Esteban. El final de la visita és molt del nostre estil. Un brindis i una degustació de vins del Ribero del Duero. Si mireu les fotografies veureu un niu de cigonyes a una grua. No es pot treure ni moure la grua. Una mala jugada per al constructor si para una obra i després es troba un niu!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI VOLEU VEURE EL REPORTATGE FOTOS

dimarts, 7 de juliol del 2015

SORIA CAPITAL

Avui hem visitat la capital.
A dos quarts d'onze arribàvem a turisme i sort que avui és dia de visites organitzades. només 4 persones erem els interessats. Amb la guia hem anat passejant per la ciutat, que és molt petita, molt petita. Ens ha explicat bastantes anècdotes del romànic i del poeta Machado.
Acabada la visita que ha estat interessant hem anat a cercar un lloc per dinar tot mirant de nou carrers i edificacions amb més calma. A una plaça hem trobat el restaurant Olé i allà hem degustat unes bones i generoses amanides i no hem pogut acabar el segon plat uns ous de la zona amb pernil i picadillo. Ens han superat!!!!!!!!!!!!!!!!!
En acabar de dinar hem volgut anar tot passejant per la vora del riu Duero fins a St. Saturio, però el Sant ens haurà de perdonar. Era impossible i em agafat un cop de calor que ens ha obligat a recular. Ara som refrescant-nos i hidratant-nos que la calorada ha estat d'aupa. PER VEURE LES FOTOS.FOTOS

dilluns, 6 de juliol del 2015

LA SÒRIA VERDA

Avui hem descobert una Sòria verda i plena de natura. Hem hagut de parar el cotxe per tal que el gran ramat d'ovelles passés i les tres vaques sorianes es decidissin a creuar la carretera.
Hem visitat la laguna negra, que està més a dalt de Vinuesa. Per pujar a la laguna et puja un bus per un mòdic preu i a sobre ens recupera les ulleres que s'han caigut del Segis. Impressionant.
Després un passeig per Vinuesa amb cotxe intentant sortir dels carrers estrets de la vila. D'allà a Covaleda on hem pogut veure de nou cigonyes dalt del campanar i on una bibliotecària ens ha fet d'informadora turística donant-nos bons consells. Hem dinat a Duruelo, la vila on neix el riu Duero i on dormem tapats amb manta i a 11ºC.Quina curiosa esglèsia tenen a Duruelo, alçada damunt les roques i amb una necròpolis de l'edat mitjana. Hem dinat una amanida de verdures i de l'horta, un cap i pota de corder sorià i un llom amb verdures i ceps que estava per llepar-se els dits.
El cap de sala ens ha fet unes orientacions que ens ha permès descobrir uns paratges insòlits que no imaginàvem. La cova serena amb un salt d'aigua i Castroviejo, una ciutat encantada amb vaques pasturant. Les roques fan formes de figures. A veure quines trobeu.
Tornant hem anat a visitar el castell de Calatañazor,(allà hem vist de nou les típiques xemeneis sorianes a les teulades de les cases, la Fontona de Muriel- un naixement d'aigua que surt de sota una cova subterrànea.
Abans de pujar a l'hotel hem comprat fruita i verdures per recuperar-nos. Un dia ple de sorpreses de la natura. s'ha de fer saber que tenen uns racons molt macos SI VOLEU VEURE EL REPORTATGE.FOTOS

diumenge, 5 de juliol del 2015

Vacances Sòria. Burgo de Osma

Diumenge 5 de juliol. Sortida des de Cubelles a les 7'10. Arribada a Burgo de Osma a les 13'15 venint per la nacional i evitant peatges. Tot i la calor el viatge ha anat bé. L'hotel Virrey Palafox està a la plaça major de la vila. Molt ben situat. Ens deixen triar dues habitacions i ens quedem amb la més gran i còmode, ja que estarem 7 dies. Anem a dinar al restaurant de l'hotel que té molta anomenada a la província.
Després de dinar migdia i passeig descoberta per la vila. Ara després d'hidratar-nos i fer el blog sortirem a fer tapes. Si voleu veure fotos

dimecres, 7 de gener del 2015

ÀPAT DE REIS GENER 2015

Contenta d'haver ofert un àpat fruit de la dedicació i l'estima que tinc per la cuina. Cuinar em fa força feliç tot i la feina que suposa. Amb il·lusió, organització i col·laboració és possible. Tots els comensals van gaudir de la bona taula perquè tots sóm bons jans.
L'ANY QUE VE POTSER FAREM.....

divendres, 2 de gener del 2015

DINAR DE CAP D'ANY 15

Ahir vam celebrar el primer dia de l'any fent un àpat de categoria, com diu l'Avi. El dinar va consistir amb un primer tast de cervessa i a continuació un aperitiu selecte, un entrant de canelons amb pasta filo de foie i sípia amb botifarra i de segon un rèmol amb rúcula fregida i un tatin de tomàquet. Vam acabar l'àpat amb un sensacional pastís Sacher, que l'Avi va bufar.
Si voleu veure el reportatge de fotografies del dinar. FOTOS DEL DINAR

DINAR CAP D'ANY 15