ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dimecres, 8 de juliol del 2015

CAÑON RIO LOBOS Y ST. ESTEBAN DE GORMAZ

Avui ha estat un dia molt complet pel matí hem fet el cañón del riu Lobos i per la tarda visita guiada a St. Esteban de Gormaz amb brindis a una bodega i visita a un lagar.
El cañón del riu Lobos té molta longitud. Nosaltres hem fet el tros que va a l'ermita romànica de St. Bartolomé i a les coves. A dins la cova gran hi ha algunes pintures rupestres d'importància menor i ocell que ha expirat davant nostre. Pobret!!!!!!!!!!!! Ha estat una bonica descoberta i m'ha agradat molt la decoració exterior de l'ermita amb els detalls diferents de cada baix sostre. L'interior no és visitable si no és dia de festa.
Després hem visitat la casa del parc on hem aprés informacions relacionades amb la flora i la fauna de la zona. Molt interessant. La guia del museu ens ha orientat per anar a fer el mirador de Galiana, el pont dels set ulls i tornar a Burgo fent una ruta diferent. Hem aprofitat per agafar pedres per a les jardineres.
Hem dinat al restaurant Capitol de la plaça major del Burgo d'Osma. Uns plats fantàstic d'un menú de 10€. Hem menjat costelles de xai de la zona i un entrecot de vedella blanca soriana. Unes amanides molt complertes han contrarestat la carn i el mouse de xocolata. En acabar de dinar hem fet la migdiada ja que tocava fer una visita guiada a St. Esteban de Gormaz. La visita és per tota la vila, les dues esglèsies romàniques, una visita a un lagar i un brindis a una bodega tradicional.
Hem tingut la sort de tenir una guia fantàstica, la Sandra, que ens ha ofert unes informacions molt bones. Hem conegut a Don Fortunato que és el rector d'una parròquia i un entés en art romànic. Hem passejat atenent les explicacions per tot el cas antic, les esglèssies del Rivero, St. Miquel i St. Esteban. El final de la visita és molt del nostre estil. Un brindis i una degustació de vins del Ribero del Duero. Si mireu les fotografies veureu un niu de cigonyes a una grua. No es pot treure ni moure la grua. Una mala jugada per al constructor si para una obra i després es troba un niu!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI VOLEU VEURE EL REPORTATGE FOTOS

1 comentari: