ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dijous, 9 de juliol del 2015

ALMAZÁN- ST. BAUDELIO-BERLANGA DE DUERO

Aquest matí hem fet una ruta curta per contemplar exemples d'edificacions de l'Extremadura castellana. És la zona que va quedar com a línia de frontera en temps d'invasions àrabs. És una zona de castells i torres de guaita. Ens ha entristit força veure com s'estén la despoblació i els pobles queden sense habitants. Fa una mica de feredat!!! Almazán té una zona amurallada força ben conservada i hem passejat per ella contemplant el riu Duero, que baixa força marró.
Visitada la vila d'Almazán i gràcies a les indicacions d'uns senyors, que ahir van compartir visita guiada, hem anat a veure l'ermita de St. Baudelio. Ens havia dit que no podíem marxar de Sòria sense veure aquest monument i té raó. L'exterior de l'ermita és un cub.
el seu interior és espectacular. és una combinació d'art romànic i d'art mudejar en dues esglèsies. Entrant a la dreta està la gran palmera mudejar i unes arcades semblant a la mesquita de Còrdova. a l'esquerra hi ha un altar típic de les ermites romàniques.
Com que al seu interior no es poden fer fotografies he hagut de fotografiar el prospecte. És increïble aquesta ermita!!! Una peça única que van intentar expoliar. Els seus frescs estan a varis museus del món degut a la seva vàlua.
Aquí teniu unes imatges tretes del Google. A Berlanga de Duero hem pogut anar al centre d'interpretació de l'ermita. Allà hem gaudit d'unes informacions i d'uns audiovisuals relacionats amb l'ermita que ens han permès sortir més instruïts i reconfortats de com hem entrat. S'ha de dir que hi ha un conflicte d'interessos entre els propietaris de l'ermita i l'ajuntament de Berlanga i no es publiciten entre ells. Una llàstima!!!! Hem passejat per Berlanga i com no comprat els lagartos típics i la mantega dolça de Sòria.
Hem tornat al Burgo, al Capitol a dinar. Aquesta tarda passeig i a buscar gamusinos. SI VOLEU VEURE EL REPORTATGE. FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada