ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dissabte, 10 d’abril del 2010

CASTELL CASTELLET I PENYAFORT

Avui dissabte 10 d'Abril hem anat a descobrir un castell situat al poble de Castellet. Alt Penedès.
Per poder participar de la visita guiada cal demanar hora prèvia trucant a un telèfon que apareix a la pàgina de la Fundació Abertis que és la propietària del castell.

Hem anat per les costes del Garraf,esquivant agossarats ciclistes que pedalegen amb entusiasme a primera hora del matí. Cal passar per la variant de Vilanova i la Geltrú i anar fins a Castellet,tot vorejant el pantà de Foix,que estava molt ple.

Allà ens esperaven uns amics,la Mònica i el Juan. Hem aparcat el cotxe i hem caminat fins a l'entrada del castell. Allà mateix a la plaça hi ha una oficina d'informació del Parc del Foix,on molt amablement ens han indicat unes suggerències de la zona, que més tard hem tingut en compte i que ens han estat d'utilitat.

Molt puntualment hem accedit al recinte fortificat i un guia ens ha fet la visita per dins del castell. S'han projectat dos audiovisuals,que han estat molt clarificadors per situar-se en l'època i en la construcció i rehabilitació del castell.
Hi ha una part del castell que és visitable i una d'altra que és privada i que en fan ús els de la fundació Abertis com a oficines. Avui hi havia un acte i hem vist arribar a persones amb molts recursos,ja que el parking estava farcit de cotxes amb xofers.

Acabada la visita per l'interior del castell hem sortit a l'exterior on ens han mostrat les descobertes recents i unes bones vistes del pantà.

Hem anat a continuació a l'esglèsia de St. Esteve, que està a un minut del castell i després hem fet un tomb pel poble de Castellet.
S'ha de felicitar als del municipi perquè ho tenen nét, molt ben cuidat i curiós.

Si no heu anat val la pena que us hi desplaceu.
Ens han comentat que pel novembre (23-24) fan una fira medieval que ha de fer força goig.

Seguint indicacions de l'oficina del parc ens hem desplaçat fins a Santa Margarida i els Monjos i hem anat a descobrir el castell de St. Raimon de Penyafort.

Aquest castell pertanyia en un origen a la família del Sant, però ha passat posteriorment per moltes mans i fins i tot s'han expoliat peces als EEUU.

Una senyoreta de l'oficina del parc, que està al mateix castell, ens ha convidat a fer la visita guiada pel seu interior i el seu exterior.

El castell té espais prou dignes i aprofitables però està un xic malmés. Caldria la participació d'alguna empresa important i que el pugués rehabilitar i donar-li un ús, abans no caigui pel terra.
A veure si alguna fundació s'encarrega d'ell en un futur immediat.

Les dues visites són gratuïtes

Aquí us deixem el reportatge de la sortida.

2 comentaris: