ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

diumenge, 20 de juny del 2010

CREAR-ASSABORIR-PREVENIR-ALIMENTAR

Divendres vaig participar al festival de l'escola on els meus alumnes van interpretar una bonica cançó d'un canta-autor català, en Santi Ortiz. Van cantar i ballar entusiasmats la cançó del follet. Felicitats ho van fer genial.



La descoberta i experiència d'aquest diumenge ha estat gastronòmica.

Teníem anotat tastar un nou rissoto de formatge parmesà i cava. La recepta està extreta de la revista Descobrir Cuina del més d'abril, d'enguany.
El sofregit és senzil de fer. Jo he innovat i he sofregit ceba, all, beicon fumat i el meu toc secret.
He incorporat el brou pautat i passats els 10 minuts, uns 200ml de cava, 100grs de parmesà, la resta del brou i a esperar. Quan ja estava cuit he afegit 100grs de parmesà i 50grs de mantega.

El resultat ha estat excel·lent. Fins i tot el nostre amic Beagle ha gaudit d'aquesta menja. ¡¡¡¡ ÉS UN PRIVILEGIAT ENTRE ELS SEUS!!!!!


Per acompanyar aquest plat exquissit i boníssim hem optat per un Bourgogne Aligote. Amb aquesta ampolla donem fi a la col·leció de vins que vam portar de França l'estiu passat. Ara caldrà veure que troben enguany per allà.



Parlant de marxar he de comunicar-vos que som responsables amb els que queden i per això aquest matí hem cuinat amb molta estima i dedicació unes quantes racions de Macarrons dels bons, per a que no passin gana i segueixin alimentant-se de manera sana, cassolana i acurada. Observeu-los a la finestra de la cuina, que ens serveix de refrigeradora ecològica.



El congelador de casa ja està força provisionat d'aquells plats que poques mares d'avui continuen cuinant.( Fricandó, mandonguilles,estofat) Els canelons ja no son d'aquest grup, han perdut joc.

Que per molts anys pugui deixar uns calaixos amb plats tradicionals per als meus Angelets. I que per a molts anys formi part del grup " Mis padres se van y me llenan el congelador de comida cocinada por ellos"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada