ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dilluns, 5 de juliol del 2010

DIA AMB ENTREBANCS

Avui havíem planificat una ruta llarga i s'ha convertit en una ruta pesada, amb entrebancs i poc satisfactòria.

Ens hem llevat a les 6'30 per poder ser a Verdun aviat i aprofitar el matí, ja que teníem altres pobles dins el planning del dia.

Al passar Metz ens hem trobat en una BOUCHON-caravana per als catalans de campionat. Hem estat 1h. per fer 5 quilometres. Just avui han començat les obres de reparació del paviment. Duraran tot el juliol i tot l'agost. A partir d'aquesta dada organitzarem les rutes evitant aquesta autopista.

Hem arribat a les 10h a VERDUN i hem anat a fer un cafè i els serveis que l'acompanyen. Bona la xocolatina del cafè.
Hem caminat i visitat els principals monuments de la ciutat.No hi ha massa per a destacar. El més bonic és l'entrada a la part vella, junt al riu.
La ciutat de Verdun és famosa perquè allí es van produir molts fets destacats de la 1ª Guerra Mundial. Ens han aconsellat de visitar el cementiri i el memorial, però a la Normandia ja vam tenir prou de visitar cementiris i memorials.

Després a tocat ETAIN, que no té res més que l'esglèsia més antiga de la Lorraine. Del S. VIII.

D'allí a BRIEY. Com que era ja vora l'una hem cercat un lloc per dinar. La recerca ha estat àgil i l'àpat ha estat bo, correcte i força satisfactori.
La vila de Briey té un llac i un castell en reconstrucció. El pla Z aquí s'anomena pla S i està igual de salut que el nostre. Crisis, crisis i pocs diners.

D'allà hem anat fins a ROMBAS que és una de les viles amb 4 flors, no té encant com a ciutat però si és bonic de veure els parterres amb flors. Hem pujat fins a l'esglèsia de dalt i hem comprovat que exsteixen els cementiris de grans dimensions. També hem pescat la sortida d'un funeral!!!! Aquí també es moren!!!!

Cercant carreteres locals hem arribat a Remilly i hem parat a comprar salmó fumat per acompanyar les mongetes verdes amanides, cervessa de la Lorraine, celerie, tarta flambé, quiche Lorraine i aliments per l'amanida. No ens ho menjarem tot avui, hi ha per més sopars.!!!!




Demà més.

1 comentari: