ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

divendres, 9 de juliol del 2010

PER FI UNA DESCOBERTA QUE AGRADA!

Avui ha tocat fer una ruta de 323qm. Un xic llarga però l'ocassió s'ho mereixia.

Ens hem desplaçat fins al departament del VOSGES. Allà primer hem anat a VITTEL, que és una vila termal molt important i reconeguda per la contrada.

A les 9'30h ja hi erem. Descobrir l'oficina de turisme ha estat fàcil. És dins l'estació. No ens han facilitat molta informació. Només ens han destacat que calia fer un tomb pel centre de la vila i després visitar el parc termal.

Hem anat direcció al parc termal i hem trobat un gran parc amb flors i arbres ben cuidats.Allà dins hi ha uns edificis destacables i les dues fonts termals. Accedir al balneari no és possible, si no fas ús d'un dels serveis de pagament. Ho deixarem per més endavant!!

Després de descobrir i passejar per la vila termal hem anat direcció a ÉPINAL.

Arribar ha estat un xic més costós, ja que la carretera principal estava en obres i ens hem hagut de desplaçar i fer una mica més de trajecte.

A les 12 erem a Épinal i la primera impressió ha estat bona.
Cercar l'oficina de turisme ens ha costat anar i tornar pel mateix carrer dues vegades, però a la fi hem superat el repte. Allà ens han informat i ens han documentat de les possibilitats existents a la vila. També ens han aconsellat un lloc per dinar i allà hem anat.La visita que ens han suggerit a l'imagenerie no l'hem feta ( per preu i per desinterès)




El dinar estava boníssim. Només que un Angelet no s'ha atrevit, per precaució, a menjar el peix que acompanyava la pasta. Ens han assegurat que no era marisc, però no les tenia totes. Per sort no ho era perquè a hores d'ara està més fresc que una rosa.




Vull destacar entre altres la gran vidriera de l'esglèsia nova d'Épinal. Molt bonica, singular i moderna.


Tornant a casa hem parat al super i hem descobert la secció de productes de la Lorraine. El foie i el paté de campagne a les mirabelles i au vin blanc de la Moselle, ja estan assegurats.

Ara només ens falten descobrir on adquirir productes dolços que hem vist a les oficines de turisme.


Demà toca seguir descobrint més espais de la Lorraine

2 comentaris: