ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

dimarts, 13 de juliol del 2010

JA L'HEM TASTADA LA CUINA DEL TERROIR

Per fi avui l'hem fet nostra.

Ens ha costat arribar fins a Commercy i descobrir, assaborir allò que cercàvem a cada pas.

A més a més hem tingut premi. Hem vist i hem aprés el com i el perquè d'un dolç conegut mundialment.Les madalenes.





Al matí a TOUL hem vist com es refè una ciutat aprofitant les restes de les generacions anteriors;Prova d'això són les façanes que podreu veure al reportatge.
Hem descobert el simbolisme de LA FRANCE i el perquè del gall.

A COMMERCY hem tastat madelenes, kirsh, mirabelles, terrina, sausice vosgiene, vi gris, etc..
Els Angeletsteniu assegurades madalenes de la Lorraine. Nosaltres les que ens han ofert, acabades de sortir del forn han estat menjades per una nena lorenesa, per la seva mare i suposem pel seu germà ( Els propietaris de la Gîte)

A ST. MIHIEL hem vist com una abadia donava pas a la formació d'una vila. Allà hem repassat elsllibres llegits de trama medieva i abadal,com " Els pilars de la Terra" " Un món sense fi", " Et daré la terra" i t'adones de la importància de les abadies, catedrals, castells, etc..



Demà descobertes al país veí: Luxemburg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada