ON SOM FELIÇOS

ON SOM FELIÇOS

diumenge, 15 de juliol del 2012

DESCOBRINT EL SUD D'HOLANDA 15 JULIOL 12

Ahir vam descobrir davant de casa una botiga que exportem cava i vins catalans. es diu " Cava Barcelona" Avui dissabte i sense pluja hem iniciat el dia. Feia fresqueta. Esmorzats i il·lusionats hem anat a l'oficina de KEY TOURS davant el museu Van Gogh on teníem contractada una excursió pel sud d'Holanda. A l'autocar hem coincidit amb tres catalanes de St. Feliu de Llobregat amb qui hem compartit la jornada. Erem 11 ( una família xinesa de California, dos japonesos i 5 catalans) La guia, ELSA, ha estat magnífica al llarg de tota la jornada. Ens ha recordat al Rodrigo de NY. D'Amsterdam hem anat direcció Arsleem, que és el lloc on fan la subasta de flors. Casualment la flor més venuda a Holanda és la rosa i en segon lloc la tulipa. com que el mercat de les flors està tancat ens han bescanviat per una visita LA HAYA. Hem tingut l'oportunitat de descobrir uns municipis envoltats de canals fets amb aigua del llac i dics, on hi ha cada caseta que et deixa sense alé. Al fotògraf se li han restirngit les fotos perquè s'emborratxava.
La primera parada ha estat Madurodam, un parc on estan reproduïdes a escala petita les edificacions més destacades d'Holanda. Aquest parc és l'homenatge d'un pare al seu fill mort a un camp de concentració.
De Madurodam a LA HAYA. Visita panoràmica al Palau de la Pau, a la zona de les embaixades, al Palau reial i al casc històric. A continuació la part moderna amb edificis molt alt i moderns.
De LA HAYA hem anat a DELFT. Una ciutat on es combina l'encant i l'arquitectura. Allà hem dinat tot el grup junt i després hem pogut passejar 15 minuts per la plaça major que és un encant i els carrers adjacents. Acabada la visita ens han portat auna fàbrica de ceràmica oficial on ens han explicat el procés. Interessant.
De Delft a ROTTERDAM. Una ciutat devastada a la 2ª Guerra Mundial i on l'arquitectura moderna ha fet obres grans i espectaculars. Del casc antic pocs edificis queden detacables. L'Skyle line recoda a NY. Una ciutat cosmopolita i avantguardista digne de ser visitada. Destaca la zona del port amb els dos ponts i els velers amarrats. hi ha l'escultura de l'home sense cor. Bonica història que ens han explicat. Que serveixi de model i pauta a la resta de la humanitat.
De Rotterdam cap Amsterdam a acabar de fer l'equipatge i a sopar una amanida com cada dia. Demà farem la darrera inspecció a aquesta ciutat que ens ha agradat i sorprés. També farem la recerca d'un encàrrec que encara no l'hem pogut aconseguir i dinarem al parc Volendam. Si voleu veure el reportatge del dia hi sou convidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada